petak, 16. rujna 2016.

KAKO PRIPREMITI PARADAJZ ZA ZIMU



Sastojci
paradajz

Priprema
1.
Ukljuciti rernu na 220 stepeni.
2.
Paradajz oprati,odstraniti drvenasti dio od peteljke i ostala ostecenja i poslagati u veliki pleh.
3.
Peci dok paradajz ne odmekne i ne pusti svoj sok.Ja ostavim i da se ohladi u rerni da se jos dopece,odnosno da bolje pusti sok.
4.

Ohlađen paradajz oguliti od kožice,to stvarno vrlo lako ide i opet slagati u cediljku….nek još iscuri sokica…..Na kraju ostane samo mesnati dio paradajza.
5.
Pakovati u plasticne kesice i cuvati u zamrzivacu.
Posluživanje
Ovako spremljen paradajz moze da se koristi kao dodatak raznim jelima a ja ga često koristim za zimski sataraš.
recept dopunjujem se linkom koji ce vas odvesti na stranicu Valerija10 gdje mozete “pokupiti” jos nekoliko korisnih savjeta.

http://zanimljivosti-mudrosti.com/

Nema komentara:

Objavi komentar