utorak, 26. travnja 2016.

OPREZ: Ove tablete svi koristimo a skrivaju od nas da koliki je otrov i da više ubija nego što liječi


Novo istraživanje američkih znanstvenika pokazalo je da jedna od nuspojava paracetamola ili acetaminofena, često korištenog analgetika i antipiretika može biti i apatija. Acetaminofen je sastojak lijeka Tylenola koji se u Sjedinjenim Državama koristi već 70 godina.

Tylenol i slični lijekovi kod nekih pacijenata djeluju tako da ublažavaju osjećaj tuge, ali i osjećaj radosti, odnosno mogu rezultirati apatijom, objasnio je voditelj istraživanja, Geoffrey Durso. Studijom su obuhvaćeni pojedinci koji su uzimali paracetamol, a praćene su njihove reakcije nakon što im je pokazano više oku ugodnih fotografija, a potom i fotografije uznemirujućeg sadržaja. U usporedbi sa sudionicima istraživanja na placebu, grupa koja je uzimala paracetamol pokazala je puno manje emocija, pozitivnih i negativnih, gledajući ponuđene fotografije. Durso kaže da nisu bili svjesni svojih otupjelih emocija.

Naučnici još ne znaju utječu li na emocije pacijenata na jednak način i brurofen ili aspirin, no najavio je dodatna istraživanja, prenosi Tuzla live.
Studija ukazuje na to da na naš doživljaj pozitivnih i negativnih stvari utječu isti biokemijski faktori, odnosno da su osjećaji boli i zadovoljstva povezaniji nego što se ranije vjerovalo.

 

Izvor:narodnamedicina.info

Nema komentara:

Objavi komentar