četvrtak, 26. svibnja 2016.

3 načina kako postati (i ostati) POZITIVAC: Neka vam je čaša uvijek napola puna!


Dok neki ljudi mogu diskutirati o tome je li pozitivan ili negativan pogled na život nešto što je kodirano u DNK, za većinu ljudi, to je više stvar perspektive. Radi se o izboru.

Nažalost, način na koji opažamo stvari ovisi o raznim faktorima; o dosadašnjim iskustvima, o našoj  općoj osobnosti i našem raspoloženju.

Na primjer, možete li se sjetiti vremena kada vas je nešto rastužilo i odjednom sve na što ste se mogli  usredotočiti bile su deprimirajuće stvari koje se događaju  u vašem životu? Ili obrnuto – kada vam se nešto divno dogodi, odjednom, cijeli svijet izgleda kao puno svjetlije mjesto?

To je nešto što se događa svima nama. Naša raspoloženja često mogu imati efekt lavine  i mogu utjecati na način na koji gledamo na cijeli život, makar samo na trenutak. Rijetki su trenuci kad je negativnost stvarno potrebna.

Pozitivan pogled na svijet ipak je nedvojbeno jedan od najučinkovitijih alata koji možete imati kada pokušavate živjeti najbolji mogući život.

Pozitivan pogled na svijet  može vam pomoći da izvučete najviše od života, može vas motivirati da isprobate nove stvari, da budete odvažni i motivirani. Pozitivna osoba vidi život kao priliku za igru, a ne za strah.

Što možete učiniti kako bi svoju perspektivu održali pozitivnom? Što možete učiniti kako bi stekli  mentalitet  “napola pune čaše” kada vam je to najpotrebnije?

Evo nekoliko prijedloga:

Znajte da sve počinje s vama

Razvijanje pozitivnog pogleda na život je postupan, ali sasvim moguć proces. Potrebno je shvatiti da  je sve stvar perspektive.



Vaš život je onakav kakvim ga kako odlučite vidjeti, ništa više. Dakle, kada osjetite da vam se uvlače u glavu negativne misli,  shvatite da je sve u potpunosti pod vašom kontrolom.

Razmotrite suprotno gledište

Kad se suočite s negativnošću, pokušajte neko vrijeme zauzeti suprotan stav. Na primjer, ako ustanovite da razmišljate o svemu što nije u redu s vašim poslom, sjetite se barem 5 stvari koje su u redu.

Izazovite sebe – naučite kako pronaći dobro u svakoj situaciji.

Budite proaktivni

Ako vam je još uvijek teško otpustiti  negativnost vezano za određenu temu, onda se zapitajte – kako mogu steći bolju kontrolu nad situacijom? Iako će uvijek biti stvari koje su izvan vaše kontrole, bit će i stvari nad kojima imate kontrolu. Vaš stav na primjer.

Vaša reakcija na različite ljude, situacije, događaje, itd. Stoga, kad se suočite s poteškoćama u životu, ne dopustite sebi da postanete žrtva – budite proaktivni!

Mnoge stvari u životu nisu sigurne, ali jedna stvar se može reći sa sigurnošću – život koji se živi s optimizmom je bez sumnje sretan život.

Pa što čekate? Usmjerite svoj život s lakoćom uz pomoć jednog od vaših najmoćnijih alata – perspektive.

Izvor: thelawofattraction.com

Nema komentara:

Objavi komentar