petak, 27. svibnja 2016.

Novo istraživanje šokiralo naučnike: Pogledajte šta su otrkili o KOKOSOVOM ULJU!


Na Athlone Institute of Technology u Irskoj, istraživači su proučavali efekte kokosovog ulja i pastu za zube unutar usta da vide koja ima najviše korisnih rezultata.
Ono što su otkrili je da se samo kašika kokosovog ulja umjesto korištenja paste za zube može imati mnogo više efekta na higijenu u ustima.

Kako točno radi kokosovo ulje djeluje na zube? Za početak, kokosovo ulje ima sposobnost da spriječi karijes bolje nego bilo koji brand za ispiranje usta / pasta za zube. Također, ne postoje neželjeni efekti na sve kada se koristi kokosovo ulje jednostavno zbog činjenice da je prirodna supstanca, ne sadrži hemikalije ili bilo šta strano.

Osim toga, kokosovo ulje dokazano ubije zajedničke spojeve bakterija koje se nalaze u ustima, mnogo bolje nego što je pasta za zube ikad mogla.



Važno je da znate da kokosovo ulje se koristi za razne druge jednostavne popravke za dnevne rutine kao što je pranje zuba, u kozmetičkim proizvodima, kuhanje, rješenja za prvu pomoć, za kosu, itd.

Studija preporučuje da koristite samo kašiku kokosovog ulja kada perete zube. Pobrinite se da ne progutate ulje da bi se izbjeglo konzumiranje bakterija i svega što je kokosovo ulje upravo uklonilo sa zuba.

http://zdravirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar