četvrtak, 26. svibnja 2016.

Nepečena torta sa breskvama


Keks deo:

300 gr  mlevenog keksa, integralnog, a može i obični
100 gr margarina
50 ml mleka
Fil:

400 gr ( velika čaša ) kisele pavlake
400 gr ( velika čaša ) voćnog jogurta od kajsije ili breskve
250 ml slatke pavlake, slatko vrhnje, hulala
30 gr želatina u granulama
100 gr šećera u prahu
3 kašike vode
500 gr breskvi ( nektarina )
Žele:

250 ml soka od narandže, breskve, kajsije, cedevita
1 kesica preliva za tortu
2 ravne kašike šećera



Priprema:

Obložiti kalup okolo sa folijom.

Keks, margarin ( sobne temperature ) i mleko izmesiti.

Istresti keks pa utisnuti ga rukama na dno i  malo sastrane.

Želatin staviti u posudu, dodati vodu i ostaviti da nabubri.

Umutiti slatku pavlaku, pa dodati šećer i kiselu pavlaku i sve umutiti.



Na kraju dodati voćni jogurt i izmešati.

Želatin je za to vreme nabubrio. Staviti ga na vatru i otopiti.

Želatinu dodati 2 kašike fila i izmešati pa onda sve zajedno istresti uz mešanje nazad u fil.

Sada iseckati breskve i izmešati.

Preko keksa u kalupu istresti fil.

Ostaviti u frižider.

Pomešati preliv dok je još u prahu i šećer pa dolivati sok i mešati.

Staviti na vatru i mešati do tačke vrenja ali da ne provri pa skloniti sa vatre da se hladi.

Mešati dok ne postane toplo i tako toplo preliti preko torte, brzo od sredine prema krajevima.

To raditi brzo jer se preliv brzo i sreže.

Vratiti u frižider , dekorisati po želji i služiti.

U frižideru neka bude najmanje 3h.

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar