srijeda, 1. lipnja 2016.
POGLEDAJTE ŠTA SE DESI KADA JEDETE ČEŠNJAK I MED NA PRAZAN STOMAK 7 DANA!
Prema istraživanjima, češnjak se pokazao iznimno koristan za poboljšanje zdravlja srca. Jer , smanjuje visoki krvni tlak i kolesterol, sprječavajući honorarnu bolest srca i rizik od zatajenja srca. On također može učinkovito smanjiti učinke ateroskleroze.
Kao dodatni bonus, češnjak također može olakšati uobičajene zdravstvene probleme, uključujući peludnu groznicu, putnički proljev, prehlade i gripe, ugrize buba i gljivični infekcije.
Redovita konzumacija češnjaka može smanjiti simptome osteoartritisa, dijabetesa i povećanu prostatu.
Osim toga, češnjak može potaknuti vaš imunološki sustav i poboljšati sposobnost tijela da se eliminira toksine. U kombinaciji s đumbirom i lukom, češnjak može podržati detox od kemoterapije.
Kako koristiti češnjak
Kao što je ranije spomenuto, jesti sirovi češnjak je daleko korisnije nego kad se jede kuhan jer njegov aktivni sastojak, alicin, ostaje u svom prirodnom (tj najzdravijem) obliku. Za optimalne zdravstvene beneficije, pojedite češnjak 15 minuta prije obroka. To će aktivirati hemijsku reakcije koju čini da se alicin lakše apsorbira od strane vašeg tijela.
Još jedna stvar koja potiče zdravstvene prednosti češnjaka i to je da se jede na prazan želudac. Stvar je u tome kad ti je želudac pun hrane, to je teže za tijelo da probaviti i dda apsorbuje sve hranjive tvari u češnjaku.
Pošto je češnjak je poznat po svojoj okusu, odličan način da se uništi taj okus je tako što ćemo češnjak pomiješati s medom:
Nasjeckajte 2-3 česma češnjaka lijepo.
Izmiksati ovo s 1 kašikicom meda.
Uzmi ovaj lijek svaki dan. Za sedam dana, vi ćete se osjećati puno bolje i jače.
Kako napraviti tonik od češnjaka
Ako imate osjetljivu kožu, nosite rukavice tijekom pripreme češnjaka, jer neke od prirodnih ulja može izazvati osip ili spali.
Sastojci:
pola glavice crvenog luka (sjeckani)
5 česmi češnjaka ( sjeckani)
2 crvene čili paprike )sjeckani)
1 kašika đumbira ( sjeckani)
sok od jednog limuna
organski, nefiltrirani i sirovi jabučni ocat
Upustvo:
Uzmite staklenku od 350-500ml . Stavite grubo sjeckani luk, češnjak, čili paprike i đumbir unutra.
Zatim dodajte limunov sok.
Napunite staklenku jabučnim octom, ostavljajući oko 1 cm prazno na vrhu.
Zatvorite staklenku i pohranite je u ostavu.
Vaš tonik je spreman za korištenje!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar