petak, 17. lipnja 2016.

Tekući terminator: Recept koji eliminira gripu i prehladu


Nagle promjene temperature kojima smo izloženi ovih dana ostavljaju trag na zdravlju, osobito na ljudima kojima je zbog ubrzanog ritma života i stresa oslabio imunitet. Kako bi brzo i na prirodan način tijelo učinili otpornim na viruse i bakterije donosimo vam recept za temeljac juhe koja zimske bolesti baca na koljena




Juha od češnjaka, đumbira, crnog papra, crvenog luka i još nekoliko čudesnih sastojaka energizira i jača cijeli organizam, podiže imunitet, hrani svaku stanicu našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u zraku.

Potrebni sastojci:
– 3 litre vode
– 2-3 češnja češnjaka
– 1-2 žlice đumbira (svježeg, sitno nasjeckanog ili naribanog)
– 1 žlica crnog papra
– 2 mrkve (neoguljene i prerezane na pola)
– 1 šalica lišća celera
– 1/4 crvenog luka
– 1 velika grančica ružmarina
– 1 žlica timijana
– 1 žlica kadulje
– sok pola limuna

“Jušni punjač energije, podiže imunitet, hrani svaku stanicu našeg tijela i čini ga otpornim na viruse i bakterije u zraku”




Način pripreme:
Sve sastojke (osim limunovog soka) stavite u veliki lonac sa čvrstim poklopcem. Pustite da kuha dok ne provri i tada smanjite na laganu vatru. Neka se krčka poklopljeno oko sat vremena.

Procijedite tekućinu u drugi lonac. Zgnječite povrće i pritisnite ga kroz cjedilo. Sada imate temeljac koji prevenira, ublažava i liječi prehladu, virozu i gripu. S njim možete praviti sve vaše druge omiljene povrtne juhe.

Pripazite da prilikom kuhanja juhe s ovim temeljcem, posuda bude dobro poklopljena, kako ljekoviti sastojci ne bi isparili. Nakon što juhu skuhate i poslužite, kada se ohladi, dodajte u tanjur sok od pola limuna.

Nema komentara:

Objavi komentar