subota, 27. kolovoza 2016.

Ove BILJKA je lako dostupna, a mnogi ljudi NE ZNAJU da liječi teške bolesti!



Bijeli dud sadrži organske kiseline, vitamin C, karoten, pektin i vlakna. Ovi aktivni sastojci pomažu kod upale krajnika, kašalja, groznice, proljeva, glavobolje i upale. Ispod, detaljnije, su neke od najboljih prednosti duda.

Plodovi duda imaju malo kalorija (samo 43 kalorija na 100 g). Oni su sastavni dio u promociji jedinjenja fito-hranjivih tvari poput polifenol pigment antioksidansa, minerala i vitamina koji su neophodni za optimalno zdravlje.
Dud ima znatno velike količine fenolnih flavonoida. Naučna istraživanja su pokazala da konzumiranje bobica imaju potencijalne efekte protiv raka, starenja i neuroloških bolesti, upala, dijabetesa i bakterijskih infekcija.
Bobice sadrže resveratrol. Resveratrol štiti od rizika moždanog udara.
Dud su šarene bobice koje se konzumiraju i svježe i sušene.

Oni su dobar izvor željeza, vitamina C i nekoliko biljnih sastojaka, a povezani su s nižim holesterolom, niži nivoom šećera u krvi, i smanjuju rizik od raka

http://www.narodnamedicina.info/

Nema komentara:

Objavi komentar