ponedjeljak, 29. kolovoza 2016.

Samoanska plemena piju čaj koji bi mogao iskorijeniti AIDS?



Čaj koji dobiju od kore drveta mamala, samoanski plemenski iscjelitelji koriste u liječenju osoba oboljelih od hepatitisa. Znanstvenici su pronašli način kako iz kore izolirati aktivni spoj prostratin i sintetizirati ga u 100 puta snažnijem obliku.Tim dr. Wendera pronašao je način za izoliranje prostratina iz kore samoanskog drveta mamala koje je hvaljeno kao prirodan lijek za hepatitis, piše dnevno.ba. Ubrzo su shvatili njegov antivirusni potencijal. Dalja istraživanja ovog kemijskog spoja kreću se u pravcu potencijalno veoma uspješnih tretmana protiv AIDS-a, Alzheimerove bolesti i otpornih vrsta raka.

Poseban je potencijal ovaj spoj pokazao kod prevencije zaraze ljudskih stanica HIV-om, kao i kod buđenja ‘uspavanog’ HIV virusa koji se krije u zaraženim stanicama. Spremnici ‘uspavanog’ HIV-a u stanicama nedostupni su postojećim antivirusnim lijekovima koji mogu jedino ograničiti aktivan virus i održati pacijenta zdravim. Međutim, jednom kada pacijent prestane uzimati lijekove, ‘uspavani’ virus se budi i ponovo aktivira.

Prostratin ‘ispire’ uspavani HIV iz stanica i čini ga dostupnim antivirusnim lijekovima što budi nadu da bi se na ovakav način tijelo moglo u potpunosti očistiti od tog virusa. Kako je rekao dr. Wender, “kako biste eliminirali korov, morate iščupati korijenje.” A ovaj spoj se do sada pokazao uspješan u tom poslu.Tim dr. Wendera koristio je isti pristup kod sintetiziranja briostatina, spoja koji se prirodno pojavljuje kod morskih stvorenja mahovnjaka. Međutim, ograničena količina ovog spoja iz prirodnih izvora usporila je istraživanje. Ipak, do sada su uspjeli dizajnirati više od sto verzija sintetiziranog briostatina koji se pokazao i do 1000 puta učinkovitiji u ‘ispiranju’ HIV-a iz stanica od prostratina. Prema riječima dr. Wendera, pred njima je još mnogo posla, ali su na obećavajućem putu.

Istraživanje briostatina kreće se i u smjeru poboljšanja stanja pacijenata koji boluju od Alzheimerove bolesti. Čini se da spoj uzrokuje stvaranje novih veza u mozgu koje su povezane s učenjem i pamćenjem.

http://alternativaljekovitogbilja.info/

Nema komentara:

Objavi komentar