petak, 26. kolovoza 2016.

OVO BI MOGLO BITI OTKRIĆE STOLJEĆA: DA LI VITAMIN B17 LIJEČI RAK – ŠTO TO DOKTORI KRIJU OD NAS?



Čak i ako sebe smatrate osobom koja vodi računa o svom zdravlju, a znate da redovne uzimanje vitamina i dodataka su važan dio zdrave ishrane, vjerojatno da još uvijek niste čuli za vitamin B17. Iako je zabranjen od strane FDA, većina medicinske zajednice vjeruju da ima nutritivnih prednosti, pa čak i potencijalni lijek za rak. Saznajte što FDA ne želi da znate o ovom vitaminu …

Vitamin B17 je zapravo dio B-kompleks vitamina koji sadrži više B vitamina. Drugi B-vitamini od suštinskog značaja za zdravlje vašeg nervnog sistema, i nivo energije uključuju B12, B6, B2, i B1.

Ovaj kompleks je napravljen od amigdalina, koji je kombinacija cijanovodonika i glukoze. Njegov naučni naziv je mandelonitrile beta D gentiobioside, i njegova antioksidativna svojstva u interakciji s drugim antioksidansima u vašem tijelu čisti eventualno opasne ćelije.
Najmoćniji izvor za vitamin B17 je košpica od marelica, dok jezgra ovog voća je izuzetno teško, i nejestiva, ima dosta vitamina B17 bogatih namirnica dodatke ishrani.

Gljive nisu samo veoma ukusna namirnica, one su savršen izvor vitamina B17. Također, blitva ima iznenađujuć iznos vitamina.Kurkuma može biti odličan način za dodavanje okusa, i vitamin B17. Još jedan veliki obrok toga bi chia sjemenke, jer osim vitamina, također je bogata proteinima i vlaknima, tako da sljedeći put kada odlučite da jedete puding, grčki jogurt, ili zobena kašu,dodajte malo Chia sjemenki preko vrha.

Međutim, najmoćniji jestivi izvor vitamina B17 je pšenična trava. Dodajte ga u sok, ili frape i napravite zdrav, osvježavajući napitak.

www.narodnilijekovi.info

Nema komentara:

Objavi komentar