ponedjeljak, 22. kolovoza 2016.

MARMELADA OD DUNJA: Finog okusa, a uz to i ljekovita



Dunja je vrlo prikladno voće za proizvodnju džemova, pekmeza, sokova i kompota, a zbog svog sastava povoljno djeluje na probavne organe.

Sastojci:

4 kg dunja, očišćenih od koštica i sjemenki, dobro opranih i neoguljenih
2 kg šećera
2 naranče – sok
3 limuna – sok
oko 2 dl vode
Priprema:

Dunje stavite kuhati s vodom, šećerom, sokom od limuna i naranče.
Kuhajte ih dok dunje ne omekšaju.
Izmiksajte štapnim mikserom u glatku marmeladu ili propasirajte na pasirku.
Tegle operite i sterilizirajte u pećnici, minimalno 10 minuta na 200°C.
Vruću marmeladu stavite u vruće tegle, dobro zatvorite poklopcima i ostavite da se polako ohladi.
Dunja se upotrebljava u proizvodnji džemova, pekmeza, sokova i kompota, a zbog sadržaja sluzi povoljno djeluje na probavne organe.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar