utorak, 27. rujna 2016.

Da li znate kako se pravilno jede bijeli luk?



Siguno je bijeli luk redovan gost u vašim jelovnicima, ali ova biljka je jako zdrava i uvijek se njoj okrećemo kada imamo prehladu ili gripu. On je u narodu poznat kao priodni antibiotik i jako je ljekovit, a to potvruđuju svi stručnjaci.

Ukoliko želiete da na najbolji način iskoristite blagotvorno dejstvo belog luka trba te ga konzumirati često i pravilno.

-Prije konzumiranja ga zgnječite kako biste podstakli enzimsku reakciju tokom koje nastaje alicin.
-Konzumirajte ga u sirovom stanju
-Ukoliko ga obrađujete termički neka to bude jako kratko
Većina ljudi izbjegava bijeli luk radi njegovog znažnog mirisa ali važno je da znate da on posjeduje sumpor koji ovoj namirnici daje ljekovida sredstva. Ukoliko želite da se rješite neprijatnog zadaha žvakajte peršunov list, znro kafe ili komorača.

http://www.prirodnilijek.info/

Nema komentara:

Objavi komentar