srijeda, 28. rujna 2016.

Recept za kruh bez brašna koji dozvoljavaju i najpoznatije dijete



Kruh je mnogima omiljena namirnica koju kombiniraju uz razna jela. No ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan s debljanjem jer je prepun ugljikohidrata. Želite li uživati u ukusnom sendviču bez grižnje savjesti, napravite oopsie kruh – ukusnu, mekanu i zdravu verziju kruha bez trunke brašna.

hljeb-pixabay

Sastojci:



3 jaja
100 grama sirnog namaza
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
papir za pečenje
Priprema:

U jednu zdjelu izdvojite bjelanjke, dodajte malo soli i istucite ih u snijeg.
U drugu zdjelu stavite žumanjke, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smjesu.
U dobivenu smjesu postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka te ga polako i postepeno umiješajte kako bi zadržao volumen.
Na tepsiju raširite papir za pečenje, žlicom uzimajte smjesu te je stavljajte na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.
Tepsiju stavite u zagrijanu pećnicu te pecite peciva oko 25 minuta na 150 stupnjeva celzijusa.
Savjeti:

Kada peciva izvadite iz pećnice iznenadit će vas njihov izgled sličan kuhanom bjelanjku, no ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno pospremiti u posudu s hermetičkim poklopcem, te ih ostaviti preko noći. U tom periodu u potpunosti će promijeniti teksturu i početi nalikovati kruhu.
Kruh će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan uz saftna jela i za sendviče.
Pecivo prerežite i napunite ga salamom ili pečenim pilećim prsima, mozzarellom i svježim povrćem po želji.
Pecivo možete napuniti i slatkim namazima te ga jesti i kao desert.
Izvor: zadovoljna

Nema komentara:

Objavi komentar