četvrtak, 25. kolovoza 2016.

NAPRAVITE SAMI SVOJ NAPITAK I POGLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠIM ORGANIZMOM! DOKTORI NE VJERUJU U OVO ČUDO!



Za šta je dobro kefirno mlijeko? Od kefira možete imati višestruku korist,
budući da ublažava upale, jača imunitet, poboljšava probavu, čisti
organizam te pomaže prilikom mršaanja.

Želite li i vi napraviti svoj napita, svakako trebate naći pravo zrnce za uzgoj ove
kulture.

Kultura kefira kod nas se često naziva tibetanska gljiva, ali kefirna zrnca nisu gljive.
Kefirna zrna koja svojim izgledom podjećaju na kuhanu cvjetaču, su mješavina bjelančevina,
topljivih polisaharida, aminokiselina i lipida te sadrže veliki broj dobrih mliječnih kiselih
bakterija i sojeva kvasca.

Zrnca kefira se razmnožavaju u mlijeku i nemaju rok trajanja pa mogu živjeti vječno.
Brojni pokušaji mikrobiologa da zrnca proizvedu u labaratoriju su završavali neuspjehom.

Zrnca prelijite kravljim ili kozijim mlijekom i ostavite da odstoji 24 sata. u staklenci i poklopite.



Kada se zgusne mlijeko , kefir je gotov.

Promješajte dobro cijelu smjesu zatim sve procijedite . Zrnca ponovo ubacite u novo mlijeko a tekući
sadržaj popijte.

http://www.narodnilijekovi.info/

Nema komentara:

Objavi komentar