četvrtak, 1. rujna 2016.

ONAJ KO JE JEDNOM PROBA PRAVIT ĆE JE SVAKE GODINE : CEPKANA PAPRIKA



Stari dobri recept…Obavezan deo zimnice, ukusno, izdašno i uvek rado viđeno na trpezi…

SASTOJCI:

Potrebno:

20 kg crvenih paprika
1/2 kg ljutih crvenih paprika
1 ipo čaša ulja
so
 1 ravna kašika esencije
PRIPREMA



1. Paprike ispeći i oguliti i očistiti od semena, takve ih staviti da se cede do sutra dan.

2. Oguljene paprike iseckati uzdužno na tanke delove.

3.U šerpu dobro zagrejati ulje pa dodati paprike i kuvati uz stalno mešanje sat vremena. Na pola kuvanja dodati soli po zelji a pred sami kraj esenciju.
4. Tegle zagrejati, sipati cepkanu i okrećati tegle naopako da se tako hlade.

5. Od ove količine paprika uvek mi ispadne 9 tegli od 1 kg.



Izvor: receptizasavrsenajela.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar