četvrtak, 28. srpnja 2016.

Biokemičarka tvrdi: Ova ljekovita kombinacija izliječit će rak i mnoge druge bolesti!



Dr. Budwig je poznata njemačka biokemičarka. Otkrila je da kombinacija hladno prešanog lanenog ulja i svježeg sira uspješno liječi rak i druge bolesti uzrokovane masnom degeneracijom. Dakle, nije stvar u jednom sastojku, nego je ključna kombinacija, prenosi portal gazdarica.com.

budwig-diet-702×336

Djelovanje se bazira na povratku stanica raka (ali i svih ostalih stanica) na normalni aerobni proces – sagorijevanje šećera uz prisustvo kisika. Stanice raka mogu ostati nediferencirane (nespecijalizirane za neku funkciju u tkivu) i dijeliti se u bez ograničenja samo ako ostanu anaerobne (sagorijevanje šećera bez prisustva kisika). Ova prehrana fundamentalno mijenja način disanja stanice raka.

Tako prisiljava nediferencirane stanica raka na diferencijaciju, što rezultira njihovim programiranim gašenjem – apoptoza. Ovo je najjednostavnije što mogu objasniti princip rada ove dijete iako laiku možda zvuči nejasno. Djelovanje je dubinsko i temeljno.

Kako bi se laneno ulje čim učinkovitije krvotokom transportiralo do stanica, dr. Budwig je preporučivala njegovo miješanje sa posnim svježim kravljim sirem. Zašto posni kravlji sir? Zato što sadrži aminokiseline metionin i cistein koje u svom sastavu imaju sulfihidrilnu skupinu (SH – atom sumpora i vodika) koja se lako povezuje sa masnim kiselinama. Tako povezana aminokiselina i masna kiselina čine tzv. lipoprotein koji je lako topiv u vodi, samim time topiv u krvi.

Protokol Dr. Budwig propisuje i obaveznu konzumaciju svježe mljevenih lanenih sjemenki. To je zato što neke supstance iz lanenih sjemenki nisu prisutne u ulju, a njihova prisutnost je jako važna (prije svega lignani, ali i neki vitamini i minerali). Sjemenke (3-6 velike žlice) možete samljeti u mlincu za kavu (5-10 sekundi) i dodati ih mješavini sira i ulja, ili napraviti novu mješavinu bez ulja. Sjemenke nakon što ih sameljete ne smiju stajati dulje od 15 minuta (zbog oksidacije). Nemojte kupovati već samljevene sjemenke..

Recept

– od 2 do 6 žlica lanenog ulja
– pola šalice svježeg sira
– od 3 do 6 žlica mljevenih sjemenki lana

Dnevna količina za ozbiljno oboljele je 6 velikih žlica (40-50 grama) lanenog ulja dobro promiješanog s 100 grama (pola čaše) svježeg nemasnog kravljeg sira. Ovu dnevnu količinu možete pojesti odjednom ili možete rasporediti u više navrata, ali ju tada trebate svaki puta ponovo svježe zamiješati budući mješavina stajanjem gubi svojstva pa ne smije stajati.

Zanimljivo, ovu mješavinu podnose i osobe koje obično ne mogu tolerirati laktozu. Umjesto posnog sira možete koristiti jogurt ili kefir ali ga tada morate staviti tri puta više. Može se koristiti i tofu (sojin sir) ali njegova količina nije poznata.

Miješanje sira i ulja najbolje je raditi sa električnim štapnim mikserom. Miksajte 1-2 minute jer mora biti jako dobro promiješano. Uvijek prvo miješajte samo sir i ulje. Nakon toga u mješavinu trebate dodati svježe mljevene lanene sjemenke, a po želji možete još i mljevene orahe, lješnjake ili bademe, svježe voće i povrće, bobice, ili svježe sokove od voća i povrća. Zbog okusa možete dodati čajnu žličicu meda ili bućinog ulja. Tako dobivate pravi hranjivi obrok. Mješavinu morate pojesti odmah nakon miješanja. Nema čuvanja u frižideru.

Već nakon dva-tri tjedna bi trebali osjetiti prve rezultate. Ukoliko vaš rak nije izrazito agresivan vjerojatno bi vam bilo mudro pričekati sa kemoterapijom i pokušati prvo sa prirodnim pristupom (kemoterapija nepovratno uništava tijelo). Za kompletno povlačenje bolesti je potrebno 1-5 godina. Međutim ove prehrambene navike treba prakticirati doživotno, uz eventualno moguće smanjenje količine lanenog ulja. Inače će se rak vratiti i možda ova terapije više ne bude toliko djelotvorna.

Ulje lanenih sjemenki mora biti svježe! Ukoliko se pokvari morate ga baciti. Laneno ulje izrazito lako užegne pa ga je zato potrebno držati u hladnjaku nakon otvaranja i potrošiti kroz dva-tri tjedna. Jako je važno da nađete pouzdanog dobavljača lanenog ulja, jer je laneno ulje osjetljivo i mora biti uvijek svježe punjeno.

Izvor: gazdarica.com

Nema komentara:

Objavi komentar