petak, 29. srpnja 2016.

MNOGI NE ZNAJU: Nakon što pročitate ovo, više NIKAD nećete baciti KORU od lubenice!



Većini je lubenica omiljeno osvježenje u vrućim ljetnim danima. Pored odličnog ukusa lubenice su pune raznih zdravstvenih dodataka, vitamina i minerala koji u osnovi mogu poboljšati vaše opšte zdravlje.

Ipak, mnogi nisu svjesni da i kora od lubenice imata različite zdravstvene prednosti pa je uvijek bacamo ne shvatajući da je ona bogata vitaminima A, C i B6, magnezijem, kalijem i cinkom. Štoviše, dokazano je da se 95% hranjivih sastojaka lubenice zapravo nalazi u kori!

Povećava libido

Zbog visokog sadržaja citrulina, kora od lubenice može poboljšati vaš seksualni nagon i zbog tog razloga je onda dodatak u različitim kupovnim preparatima. Osim toga, ispitivanja su otkrila da je citrulin jednako vrijedan za blagu erektilnu slomljenost.

Zdravo mršanje

Kora lubenice je odličan izvor vlakana. Može pomoći da dobijete tanji struk, a osim toga kora od lubenice ima diuretička svojstva.

Pomaže regulisati krvni pritisak

Kora od lubenice je izvanredna za pojedince koji imaju lošeg iskustva sa hipertenzijom jer može usmjeriti cirkulacijske razine naprezanja iznošenjem obilja vode. Kao što je navedeno od strane studija, koncentrat lubenicine kore je moćan za održavanje normalnog pulsa u odraslih, zajedno s mjerama propisanim od strane stručnjaka.

Za više postova o zdravlju ne oklijevajte i slobodno posjetite našu web stranicu češće i podijelite sa svojim prijateljima.

megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar