nedjelja, 31. srpnja 2016.

Uklonite karijes i izliječite kvar zuba u samo 4 koraka!



Karijes se javlja kada određene vrste bakterija proizvode kiselinu koja uništava caklinu zuba, kao i osnovni sloj, dentin. Mnogi ljudi vjeruju da kada se karijes pojavi, to je nemoguće ukloniti, ali istina je da postoji nekoliko načina da se prirodno ukloni.

Prirodni načini za uklanjanje karijesa:

Izbacite šećer
Ako želite zdrav bez šupljine zub, šećer ne može biti dio vaše ishrane. Ne samo da hrani oralne bakterije koja sprečavaju zdrav protok stomatološke tečnosti, već i omogućava da se dekalcificira i demineralizira strukturni sadržaj zuba.

Uzimajte zdravu hranu
Ishrana puna povrća – posebno lisnato zeleno povrće, i namirnice bogate zdravim mastima, kao što su kokosovo ulje i avokado, zajedno sa orasima i sjemenkama mogu pomoći u stvaranju idealne ishrane za borbu protiv karijesa.

Uklonite fitinske kiseline
Fitinska kiselina je mineral blokera i inhibitor enzima koji se nalaze u žitaricama, orasima, sjemenkama i pasulju koji nisu organski. To može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su nedostatak minerala i osteoporoze. Fitinske kiseline sprečavaju apsorpciju minerala u hranu. Izbjegavajte hranu sa visokim dozama fitinske kiseline odabirom organske hrane.

Koristite mineralizirane paste za zube
Paste za zube bez fluora mogu biti skupe, ali postoje neke marke koje su više pristupačne od drugih. Također možete napraviti svoj vlastitu pastu za zube kod kuće pomoću:

3 kašike dijatomejske gline
1/4 kašičice sode bikarbone
1/4 kašičice hlorofila sa mint-okusom
1/4 kašičice pepermint ekstrakta
1/2 kašičice kokosovog ulja
1 žlica filtrirane vode
izvor:Narodna Medicina

Nema komentara:

Objavi komentar