subota, 30. srpnja 2016.

ŠOKANTNA ISTINA IZA NALEPNICA NA VOĆU: Naučite kako da prepoznate voće koje treba da izbegavate



Jestive su

Prva stvar koju smo saznali jeste da su voćne nalepnice zapravo jestive! Treba ih skidati? Da, svakako! Ali, ako se desi da neku slučajno pojedete, nije velika stvar. One su napravljene od jestivog “papira”!
Ako se na nalepnici nalaze 4 cifre koje počinju brojevima 3 ili 4…

…to znači da je voće proizvedeno u drugoj polovini 20. veka i da je velika verovatnoća da su za njegovo uzgajanje korišćena veštačka đubriva.



Ako se na nalepnici nalazi 5 cifara koje počinju brojem 9…
Foto: healthtipssource.com
…to znači da je voće uzgajano na tradicionalan način – organsko je i za njegovo uzgajanje nisu korišćeni pesticidi i veštačka đubriva. Voće s ovakvim nalepnicama je najbolji izbor za kupovinu.
Ako se na nalepnici nalazi 5 cifara koje počinju brojem 8…
Foto: wittyfeed.com
…to znači da je ovo voće genetski modifikovano i da bi trebalo da ga izbegavate. Budite oprezni pri kupovini bilo kog voća s ovakvom nalepnicom!
Svuda je ista kombinacija brojeva
Na primer, sve uobičajeno uzgajane banane imaju broj 4011. Ma gde da odete, u bilo koji deo sveta, brojevi na nalepnicama su isti.
Ko stoji iza ovoga?

Sve je počelo 1949. godine kada je Udruženje za proizvodnju marketinga osnovano

  u svrhu uzimanja prednosti novih tehnologija za pakovanje i razvoj stila u
samouslužnim prodavnicama, kako bi se promovisali. Od tada je agrobiznis porastao, a zajedno sa njim i Udruženje marketinga.
Prvobitno je bilo namenjeno da ubrza preuzimanje robe u supermarketima, ali sada
se nalepnice koriste kao pokazivač kvaliteta robe i pomaže smanjenju troškova za praćenje loših proizvoda koji su već distribuirani.
Još informacija

Nemojte tražiti prvu cifru 8 ili 9 na kodu od 5 cifara.(Imajte na umu da su 8 ili 9 samo dodati ispred koda koji ima 4 cifre).
Na primer, ako kupite jedan avokado sa kodom 4221, možete videti da je klasifikovan kao mali avokado koji je uzgajan u istočnom delu Severne Amerike.
Svaki detalj je bitan


  Informacija za kodove nije kompletna koju kupci treba da imaju. Ipak, lepo je znati da je namenjen samo za davanje informacija koje je korisno za agrobiznis i koje supermarketi pružaju realnu korist svojim potrošačima.
www.fokuzz.com

- See more at: http://www.narodnamedicina.info/index.php/2016/01/17/sokantna-istina-iza-nalepnica-na-vocu-naucite-kako-da-prepoznate-voce-koje-treba-da-izbegavate/#sthash.BhBCF58a.dpuf

Nema komentara:

Objavi komentar