četvrtak, 28. srpnja 2016.

Simptomi i znakovi oštećenja bubrega



Vrlo je važno da znate koji su simptomi ostećenja bubrega, kako bi znali kada su vasi bubrezi u opasnosti i očuvali svoje zdravlje.
Najčešći simptomi oštećenja bubrega su sljedeći:

Umor

  Bubrezi su odgovorni za proizvodnju eritropoetina, hormona koji pomaže u stvaranju crvenih krvnih stanica koje nose kisik.
Međutim, ako se broj crvenih krvnih stanica smanjuje to može dovesti do anemije, koja će dovesti do umora i nedostatka kisika u ćelijama.

Poremećaj mokrenja
Ako bubrezi ne proizvode urin kako bi trebali onda dolazi do poremećaja mokrenja, što znaći da pojedina može doživjeti učestalo noćno mokrenje, više urina nego što je normalno, pijenast urin, blijed urin.
S druge strane isto možete doživjeti suprotne simptome od navedenih kao što je manje mokraće nego obično,taman urin,krvav urin,manje mokrena nego inače, poteškoće pri mokrenju i osjećaj pritiska.

Otekline u određenim dijelovima tijela
Budući da bubrezi ne uspijevaju ukloniti toksine iz tijela, oni se nakupljaju u određenim dijelovima tijela kao što su lice, ruke, noge, gležnjevi i stopala.

Suhoća, osip, svrbež kože
U slučaju da je funkcija bubrega je poremećena, toksini se akumulira u krvi i uzrokuju suhoću kože, uporan svrbež i osip. NIKADA nemojte zanemariti ove simptome i znakove na koži, NITI ih tretirati sa kremama i mastima jer će ti simptomi na koži potrajati sve dok ih neriješite ispravno.



Bol u donjem dijelu leđa
Ljudi često doživljavaju bol donjeg dijela leđa u slučaju oštećenja bubrega, u početku samo na jednoj strani, a zatim na obje strane. Osim toga, ako obično spavaju na jednoj strani, na toj strani će te osjećati veći bol.

Najčešći uzrok oštećenja bubrega kadmij– teški metal može zagađivati okoliš preko spaljenog ulja i zavojnice, odnosno spaljivanje komunalnog otpada.
Također je pronađen u fosfatnim gnojivima koje koristimo za uzgajanje biljaka koje konzumiramo. Zbog svega toga, pušenje je još štetnije, jer pušači udišu ovaj opasan metal izravno u pluća.

Kako poboljšati funkciju bubrega

  Da bi riješili probleme sa bubrezima i vratiti njihovo pravilno funkcionisanje, morate napraviti neke promjene u načinu života i početi sa konzumiranjem zdrave hrana i izbjegavajte proizvode bogate kadmijem.

Isto trebate piti dosta tekućine, prirodnih sokova (koje sami iscijedite), poput nezaslađenog soka od brusnice. Pokušajte konzumirati hranu i prirodne čajeve od kokuruzne svile, brusnice, uvin čaj, čaj od korijena čička.

Nema komentara:

Objavi komentar