petak, 29. srpnja 2016.

GENIJALNO: Uz OVO komarci vas nikada više neće ujesti!



Skoro da nema osobe na svijetu koja ne voli vruće ljetne dane, posebno oni koji žive u blizini mora. Ali, svi mrzimo najvećeg ljudskog neprijatelja ljeti – komarce!

Da li ste upoznati sa činjenicom da sredstva protiv komaraca postoje na tržistu još od 1956.godine? Ali ne vole svi ljudi sredstva protiv komaraca zato što ne mirišu dobro. Ono što biste trebali znati jeste da medicinski stručnjaci kažu da ako imate dovoljno vitamina B1 u svom sistemu, proizvest ćete “kvasac”, miris koji je užasan za komarce, i oni vam neće moći ništa.Pitate se kako iskoristiti vitamin B1? Pa, zapravo je vrlo jednostavno. Ako želite da probate ovaj jednostavan i genijalan trik, trebate uzeti 100 mg tiamina svaki dan. Za samo dvije sedmice, primijetit ćete smanjen broj puta kada su ove dosadne životinjice u blizini vašeg tijela.

U slučaju da ovo ne uspije trebali biste probati ovaj prirodni recept za odbijanje komaraca koji će vam pomoći da ih se riješite bez upotrebe nekih hemijskih proizvoda.

Sastojci

ulje od čajevca
ulje od lavande
ljeska vještičije
ohlađena prokuhana voda
Priprema i korištenjeOno što trebate znati jeste da je ovaj kućni i prirodni proizvod za odbijanje komaraca veoma jednostavan za napraviti, a veoma je efikasan. Trebate uzeti jednu sprej bocu i napuniti je napola sa kuhanom vodom. Provjerite da li je dovoljno hladna.

Nakon toga dodati 1/2 kašike ljeske vještičije, 15 kapljica ulja od čajevca i 15 kapljica ulja od lavande. Pomiješajte sve sastojke dobro i koristite po potrebi. Bit ćete zapanjeni rezultatima i zahvalni na receptu.

Komarci će bukvalno bježati od vas! Podijelite ovaj članak sa prijateljima i rodbinom kako bi i oni iskoristili ovaj jeftin i efikasan proizvod.

Nema komentara:

Objavi komentar