subota, 30. srpnja 2016.

Jedemo otrove! Evo kako prepoznati GMO rajčice u 2 jednostavna koraka! (FOTO)



Voće i povrće, zdravlje, zdrava hrana,postoje brojni ljudi koji ne mogu prepoznati GMO rajčice. Ovdje ćemo vam predstaviti na jednostavan način koji će vam pomoći da prepoznaju ove rajčice i znati što jesti. Razlog za to je činjenica da je FDA odlučila da, kao potrošača, ne zanima me, ako je rajčica koju konzumiraju su hibrid vrsta s žaba genima, tako da oni postaju otporni na niske temperature. Neki potrošači ne mogu biti zabrinuti činjenicom da oni jedu ‘frankenfood “, ali oni koji ne brinu se sada mogu utvrditi da li je genetski modificirano voće i povrće kupuju.

Ovdje je kako možete saznati: Voće i povrće koje je uzgojeno na uobičajeni način (sa ubrizgavanjem kemikalija) imaju oznake sa kodom koji se sastoji od četiri znamenke.
Organski uzgojeno voće i povrće cijena oznake sa kodom koji se sastoji od pet znamenki, počevši s brojem 9. Genetski modificirano (GM) voća i povrća imaju cijenu oznake sa kodom koji se sastoje od pet znamenki sa startnim brojem 8. ovih savjeta su prilično važna, s obzirom na činjenicu da je u ovom trenutku, više od 80 posto prerađene hrane u SAD-u je genetski modificiran. U mnogim europskim zemljama, proizvodnja i prodaja GMO proizvoda je zabranjena. Te zemlje su Austrija, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, i Luxemburg.

izvor:Narodna Medicina

Nema komentara:

Objavi komentar