nedjelja, 31. srpnja 2016.
PASA LOKUM! DIVAN I LAGAN KOLAC ….TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA !
Sastojci
300g secera
1 l mljeka
100g putera
Sastojci 300g secera 1 l mljeka 100g putera 60g gustina 120g brasna 4 velike kasike kakaa 1 vrecica vanilin secer I JOS: 100g kokos 2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici ) Priprema 1. U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta . 2. U cetvrtastom plehu ( od rerne 37×40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati ! 3. Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga ….. dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom . 4. Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum ! (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem ! 🙂 Posluživanje Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci … prijatno ! Sastojci 300g secera 1 l mljeka 100g putera 60g gustina 120g brasna 4 velike kasike kakaa 1 vrecica vanilin secer I JOS: 100g kokos 2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici ) Priprema 1. U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta . 2. U cetvrtastom plehu ( od rerne 37×40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati ! 3. Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga ….. dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom . 4. Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum ! (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem ! 🙂 Posluživanje Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci … prijatno ! 60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer
I JOS:
100g kokos
2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )
Priprema
1.
U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta .
2.
U cetvrtastom plehu ( od rerne 37×40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati !
3.
Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide:
(1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga …..
dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom .
Sastojci 300g secera 1 l mljeka 100g putera 60g gustina 120g brasna 4 velike kasike kakaa 1 vrecica vanilin secer I JOS: 100g kokos 2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici ) Priprema 1. U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta . 2. U cetvrtastom plehu ( od rerne 37×40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati ! 3. Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide: (1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga ….. dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom . 4. Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum ! (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem ! 🙂 Posluživanje Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci … prijatno ! 4.
Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum !
(Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem ! 🙂
Posluživanje
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci …
prijatno !
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar