ponedjeljak, 31. listopada 2016.

KAKO NASTAJE RAK I KAKO SE ZAISTA MOŽE SPUTATI NJEGOVO ŠIRENJE? (KUĆNI RECEPT)



Rak je stanje jedne vrste tkiva koje se nekontrolisano razmnožava. Kada bi se sa tim tkivom razmnožavali u paraleli krvni i limfni sudovi, onda bi čovjek bio sve veći i ne bi imao baš tolike posljedice. Problem je u tome što rak pritiska okolne organe pa njima pravi problem itj, svojim pritiskom im ponekad sprečava napajanje krvlju pa oni odumiru. Na mjestu pojave raka se javlja upalni proces i truljenje tkiva jer bijela krvna zrnca ne mogu da dođu do mjesta upale (nije izgrađen limfotok/krvotok) pa da počiste taj nered i poslije toga da se pristupi “popravci” tkiva.
Zašto se DNK mijenja je izuzetno kompleksno pitanje. Zračenje manje od doze koja ubija ćeliju može da izazove ovu promjenu. Po nekima i virusi su odgovorni kao i razni hemijski agensi. Tijelo ima zaštitu protiv tih ćelija, ali ako je ona oslabljena zbog nečega, onda rak cvjeta. Neki put ta zaštita poludi pa, primjer, imuni sistem konstatuje da su beta ćelije pankreasa štetne i uništi ih i tako čovjek dobije šećernu bolest. Na žalost, još će mnogo vremena proći dok se ne provali šta raditi i kako se ponašati da imuni sistem radi kako treba.

Ali ono što možete zasad jeste dovoditi kisik do svakog mjesta u tijelu jer je dokazano da kisik napaja krvlju i suzbija nastanak raka.

Dakle, kašikicu sode bikarbone uzimati redovno i smanjit ćete mogućnost da se to vama desi.

Soda bikarbona dokazano dovodi kisik do svih mjesta u tijelu. Ne košta puno, a mnogo možete dobiti.





Izvor: pozivitno.info

Nema komentara:

Objavi komentar