srijeda, 26. listopada 2016.

ULJE JOJOBE ZA NJEGU KOŽE!



Ulje jojobe je prirodno biljno ulje, dobiveno tiještenjem sjemenki ili orašastih plodova biljke jojobe koja može narasti i do 15 metara u visinu.

Ulje jojobe sadrži mnoge važne nutrijente kao što su vitamin E, kompleks vitamina B, minerale sicilija, bakra, kroma, cinka te joda. Njegova primjena je veoma široka, no glavne prednosti su one za kožu i kosu.

Ulje jojobe pomaže kod akni

Liječenje akni je jedna od velikih prednosti ulja jojobe. Akne se često pojavljuju kod tinejdžera i rijeđe kod odraslih ljudi, a stanje obično karakteriziraju crveni, upaljeni prištići na licu.

Proizvodi za liječenje akni obično sadrže masti životinjskog porijekla koje će začepiti pore i pružiti samo privremeno olakšanje simptoma, dok ulje jojobe ne masti kožu i djeluje protuupalno što može uvelike olakšati i spriječiti simptome akni.

Protuupalno svojstvo ulja jojobe također može biti veoma korisno za liječenje oteklina i crvenila. Za korištenje ulja jojobe kod liječenja akni jednostavno ukapajte malo ulja na pamučnu vatu i temeljito očistite lice.

Ulje jojobe pomaže kod kožnih oboljenja

Spoj protuupalnog i antibakterijskog svojstva izuzetno je pogodan za liječenje kožnih oboljenja kao što su ekcem i psorijaza, a miristinska kiselina u ulju jojobe može biti korisna za liječenje artritisa i reumatizma.

Hidratizira kožu

Tekstura ulja jojobe je savršena za hidrataciju kože. Ulje jojobe je nemasno i ima ugodan miris, ne stvara debeli sloj ulja na koži te brzo apsorbira u kožu što rezultira podatnom i mekšom kožom.



Pomaže u borbi protiv starenja

ulje-jojobeGubitak hidratacije je česta pojava kod ljudi starijih od 30 godina zbog čega dolazi do boranja kože. Uz pravilnu hidrataciju kože, korištenjem ulja jojobe mogu se uvelike smanjiti preuranjeni znakovi starenja.

Kako bi dobili najbolje rezultate jednostavno primijenite čisto ulje jojobe na lice, te dobro utrljajte kružnim pokretima.

Liječi masnu kožu

Zvuči čudno da jedno ulje može biti lijek za masnu kožu, no ulje jojobe u tom slučaju djeluje na veoma jedinstven način.

Umjesto da dodaje masne tvari na kožu ono pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma, osnovne komponente hidrolipidnog filma koja predstavlja masnu tekućinu u organizmu i masti našu kožu i kosu.

Zahvaljujući svojoj nemasnoj teksturi, ulje jojobe njeguje masnu kožu izvana, a iznutra ju liječi regulacijom proizvodnje sebuma.

Ulje jojobe prirodno uklanja šminku s lica

Ulje jojobe može biti izvrsna prirodna alternativa za uklanjanje šminke s lica. Ono čisti kožu i uklanja mrtve stanice s lica, a dovoljno je nježno i za uklanjanje šminke s očiju.

IZVOR :http://www.krenizdravo.rtl.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar