srijeda, 26. listopada 2016.

PSYLLIUM LJUSKICE – PRIRODNI LIJEK ZA ZATVOR I PROBAVNE TEGOBE



Psyllium, poznat još i kao Indijski trputac, je oblik vlakana izrađen od Plantago ovata biljke. Psyllium je poznat po tome da djeluje kao prirodan laksativ, upija vodu u crijevima i čini stolicu mnogo lakšom te tako na prirodan način pomaže kod zatvora.

Zatvor je sve češći problem kod većine ljudi, zbog svakodnevne, nezdrave prehrane, a nerijetko može potaknuti mnogobrojne zdravstvene tegobe, kao što su hemoroidi i analne fisure.

Psyllium se najčešće preporučuje ljudima koji pate od zatvora, no konzumacija psylliuma može pomoći i kod drugih zdravstvenih tegoba. Primjerice, konzumiranje 10 grama psylliuma dnevno, s probioticima, može pomoći kod liječenja Crohnove bolesti.

Psyllium ljuskice smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti

Istraživanja su pokazala kako psyllium može pomoći kod reguliranja razine kolesterola, što smanjuje rizik od srčanih bolesti. Pravilna i zdrava razina kolesterola je vrlo bitna, posebice za osobe starije od 50 godina.

Visok kolesterol je samo jedan, ali najčešći način na koji vam vaš organizam pokazuje da nije zadovoljan s načinom prehrane, a vlakna iz psylliuma će vam pomoći u snižavanju krvnog tlaka, regulaciji razine lipida te jačanju srčanog mišića.

Ako patite od visokog kolesterola, posavjetujte se sa svojim liječnikom oko većeg unosa vlakana u tijelo, putem psylliuma ili nekih drugih hranjivih tvari. Zdrava prehrana može uvelike pomoći kod sprječavanja raznih srčanih bolesti.

Osim psylliuma, vlakna možete pronaći u žitaricama, voću i povrću, a više o dobrobiti vlakana saznajte ovdje.



Psyllium ljuskice pomažu osobama s dijabetesom

Održavanje zdrave tjelesne težine je problem za mnoge ljude, posebno za one s kroničnim uvjetima kao što je dijabetes. Osim što smanjuje rizik od srčanih bolesti i regulira šećer u krvi, psyllium vam može pomoći i kod mršavljenja te kod održavanja zdrave tjelesne težine.

Svojom sposobnošću upijanja tekućine, psyllium pruža osjećaj sitosti, što vam pomaže u kontroliranju količine hrane koju jedete, a i u regulaciji razine šećera u krvi, što je izuzetno pogodno za osobe s dijabetesom tipa 2.

Gdje kupiti psyllium ljuskice?

Psyllium najčešće dolazi u obliku kapsula i praha. Savjetujemo vam da psyllium u obliku praha dodajete u namirnice kojima treba dodati gustoću i volumen, primjerice, kod pripreme palačinki i kolača umjesto brašna ili kao svojstvo za povezivanje smjese.

Zbog svoje lagane želatinske teksture savršeno se uklapa u mnoge namirnice, a možete ga koristiti bez osjećaja grižnje savjesti jer broji vrlo malo kalorija.

Psyllium možete pronaći u svim boljim trgovinama zdrave prehrane. Vrlo kvalitetne Nutrimedica Psyllium ljuskice možete pronaći u našem Web Shop-u po cijeni od 34 kn.

IZVOR : http://www.krenizdravo.rtl.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar