srijeda, 26. listopada 2016.

Najmoćniji antikancerogen poznat na planeti Zemlji



Čini se da su najvažniji otkrića tijekom ljudske povijesti dogodila posredno. To je bio slučaj i sa Ernestom Krebsom. To je biokemičar koji je u ranim 1950-ih pokušao saznati što čine stanice raka i kako se liječi.
Krebs je tvrdio da je rak s vremenom metabolička reakcija na loše prehrane, pa je počeo uvidom u životne navike od Hunzas naroda koji se krije daleko od civilizacije u blizini sjevernog Pakistana.

On navodi da su živjeli u gotovo savršenoj harmoniji svoje tijelo i um, uživanje izvanredan zdravlje, i fizički i psihički.
Štoviše, čak je izjavio da su neki od tih ljudi su živjeli više od 135 godina.
Još jedna osobitost njihove jedinstvene načina života bila je činjenica da su konzumirali velike količine sjemenki marelica.

Krebs je postao zainteresiran za to svojstvo, a započeo istraživanje. Na kraju, otkrio je spoj, amygdalin, što je odgovoran za eliminaciju tumora.
Amigdalin se može naći u preko 1200 jestivih biljaka u prirodi, ali u sjemenu marelica prisutan je u najvišim koncentracijama i najučinkovitije prate enzima.
Amigdalin je nitrilozida a njegova struktura najviše izgleda kao jedan od B kompleksa vitamina, pa ga je Krebs nazvao B17.
Štoviše, amigdalin u košticama marelice i laetril ima četiri moćne tvari: od kojih su dva benzaldehid i cijanid.

Doista, cijanida čini jezgru marelica još snažnijom u slučaju raka, kao što je rak dojke.
Također, cijanid može se naći u brojnim zdravim namirnicama, uključujući i gorkih badema, proso, klice, lima grah, špinat i izdanci bambusa.

Dakle, sjeme marelice bi bilo dobro konzumirati s vremena na vrijeme, oboljeli svaki dan.





Izvor: pozivitno.info

Nema komentara:

Objavi komentar